Какво има за вечеря и как се чисти нар

Понеделник вечер. Уморена съм, искам да изпия една чаша вино, която има нужда от съответната компания. Отварям хладилника и макар изборът да не е особено голям, все пак успявам да спретна и една бърза вечеря – салата с козе сирене и нар.

Ето и продуктите, които извадих от долапа за тази кръстоска от вкусове:

  • айсберг, бейби спанак, градинска салата
  • козе сирене
  • нар
  • зехтин и балсамико

Нямам особени очаквания към вечерята, нито специални изисквания. Имам само две желания – формата на сиренето да бъде в кръг и да обезсеменя нара без да превръщам кухнята в сцена от хорър филм. За първото подозирам, че има специален уред, с който се постига целта, но бързо се сещам, че баба ми правеше курабии, които режеше с ръба на чаша. Желателно е стъклото да е тънко. Откривам подходящата чаша и решавам да експериментирам. О, чудо! Получава се.

Идва ред на нара. Всъщност тази задача е още по-лесна. Режем нара на две по ширина, потапяме в купа със студена вода и зрънцата падат кажи-речи самички. Накрая просто прецеждам през цедка и цветът на  салатата е готов. В голяма купа смесвам измитите айсберг (накъсан или нарязан, според предпочитанията ви), бейби спанак и градинска салата, подправям със зехтин и балсамико на вкус. Гриловам кръглите сиренца за 3-4 минути, колкото да се размекне сиренето и докато хване златиста коричка.

Обожавам миризмата на затоплено козе сирене! А сега е време да се отпусна с чаша вино.

Наздраве,

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *