Как да опаковаме лакомства за Хелоуин

Миналата година малко се изненадах, че съседските деца обикаляха за номер или лакомство на Хелоуин и то без да съм запалила фенер пред вратата, така че се наложи да ги почерпя с лукчета. Тази година реших да се подготвя за всеки случай. Макар и малко чужд за нас, този празник стимулира детското въображение, а мисълта за шоколад, ги кара да обикалят в несвяст, облечени в абсудрни костюми. Мисля, че това упорство трябва да се възнаграждава, така че ето три все още оригинални начина да раздавате лакомствата си утре.

Пинята

В случай че ще правите парти за Хелоуин, това е идеалният вариант за лакомствата. Можете да сложите бонбони, дребни подаръчета и всякакви други изненади. Пинятата, която аз направих, е с връзки. Опитът ми показва, че макар пинятите за чупене да вдигат значително адреналина на всяко парти, често се оказват непосилна задача за по-малките и се налага някой възрастен да се включи в екшъна.

Тикви от тишу

Супер лесна идея за опаковане на лакомства. Нужни са ви тишу, хартиена тел, цветарско тиксо и бонбони, разбира се. Аз използвах индивудуално опакована кръгла шоколадова бисквита, която ми помогна да оформя много лесно дъното на тиквата, отгоре добавих сушен плод, ядки и няколко лукчета. Все още не се отказвам от лукчетата. Може да са люти, но в този сезон са особено полезни. Изрежете два листа тишу във формата на кръг с диаметър около 20 см. Не е нужно кръгът ви да е перфектен, но ако държите на това, използвайте чиния, по която да очертаете кръга. Сложете върху листата изненадите си и съберете крайщата. Залепете с цветарското тиксо и оформете с телта. За разкош може да добавите и по едно листенце.

Торбички с чудовища

За тази идея са ви нужни бели хартиени пликчета, на които да нарисувате лица на чудовища. Напълнете, прегънете и залепете с тиксо. По-просто няма накъде.

Вечно ваша,

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *