Preppy schoolgirl

В разгара на ваканцията си припомних доброто старо време на спретнатните ансамбълчета от ученическите ми години.

Тази многофункционална рокля Banana Republic е едно от любимите ми попадения от Remix. Изработена е от чист памук, има подплата, джобове (нещо, което много ценя в кройките на роклите), акцентен гръб и прекрасен детайл от естествена кожа. Всичко това за по-малко от 20 лева. Затова обичам secondhand shopping- а. Освен че е изгоден, ти позволява да включиш в гардероба си дрехи с по-високо качество, които да носиш повече от един сезон, като така намаляваш личния си негативен отпечатък върху планетата. Тази конкретна рокля е в капсулата ми вече трети сезон – през лятото я нося със сандали или обувки на босо, а през зимата с топла жилетка или риза отдолу като сукман.

  В случая влезе в ролята на ученическа униформа, а към всяка себеуважаваща се такава принадлежи и подходящата раница. Моята е във внезапно добилия популярност цвят розова пудра, но истината е, че се спрях на нея, защото си кореспондира идеално с цвета на кожата ми. Предпочитам да купувам обувки и чанти от естествена кожа, защото такива можеш да носиш доста по-дълго без покупката да тежи на съвестта ти. Да, знам, че умират животни в името на моите аксесоари, но също така знам, че когато съм избирала алтернативни материали, доста по-бързо са се превръщали в боклук. Тази компактна раничка е от български сайт, който подозирам, че няма да използвам втори път. Макар продуктите да са наистина от качестевени кожи и с добра изработка, обслужването беше доста под критичния минимум.

Какво друго имат ученичките? Две плитки, разбира се. Моите са тип fishtail, може би на български тази плитка би трябвало да се казва рибена кост, макар че в доброто старо време използвахме това наименование за плитка, известна в англоезичния свят като french braid. В последната бях много добра като ученичка и плетях всички наред в междучасията. Истинската рибена кост е по-голямо предизвикателство, но няколко youtube видеа по-късно усвоих и нея. Оказа се, че не е rocket science, както ми изглеждаше първоначално.

Тъй като в ежедневието си държа на удобството, комбинирах със сребристи балеринки, а за да приличам на истинска гимназистка, избягала от последния час, завърших аутфита с масивно бохо колие и червено червило. That’s it. Swing when you’re winning!

Вечно ваша,

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *