Starman. Halloween outfit 2018

Ще се маскирате ли днес? Разбрах, че тазгодишното предизвикателство поне днес да бъдем човека, който сме в социалните медии. Понеже там не съм много по-различна, реших днес да бъда един от ученическите си идоли. Няма да ви казвам кой е, за да видя колко ми е успешна маскировката.

Чудех се в каква категория да сложа този пост – парти, гардероб, DIY или его? Наскоро открих своя инстаграм съпруг – стативът плюс това приложение и не пропускам повод да се позабавляваме заедно. Открих, че излизам най-добре, когато се снимам сама. Вероятно защото не съм професионален модел и нито знам как да позирам, нито мога да се отпусна пред друг бързо. Освен егоцентрични снимки, имам за вас и няколко DIY съвета за изработка на днешния ви костюм:

1. Намерете вдъхновение.

Намерете си някого, когото харесвате и на когото искате да подражавате. Може да е човек, може да е идея. Е, идеите по-трудно се изобразяват. Човекът, от който се вдъхнових аз, е музикален гений, личен герой за милиони хора по света, ексцентрична личност с множество проявления (дори в смъртта си), или както понякога се шегувам, my other father.

2. Изразете личния си стил.

След като сте намерили персонажа (или вдъхновението си), който искате да изобразите с хелоуинския костюм, не забравяйте да оставите и част от себе си. Всеки от нас е единствен и неповторим по свой собствен начин. Именно поради тази причина реших да не възпроизвеждам едно към едно визията на моя човек. Не че тази личност има един-единствен събирателен образ, де… В крайна сметка вие трябва да напомняте на някого, но всъщност да бъдете себе си. Няма нужда да бъдете буквални. А и това ще спести ненужни покупки, използвайте само неща, които вече притежавате, за да сглобите костюма си.

3. Не преигравайте.

Докато си мислех за това ансамбълче, акумулирах голямо количество идеи – черни пера, златни шапки, гарвани, черепи, фенери, свещи и т.н. Накрая реших да се огранича с пайетената рокля, за която така или иначе рядко имам повод, и семпъл грим. Семпъл като за Хелоуин. Докато снимах вчера, някой много настойчиво звънеше на вратата, но се направих на глуха. Не исках да се обяснявам защо изглеждам така. Няма нужда да се вживявате твърде много в маскировката си, със сигурност в някакъв момент гримът ви ще се разтече, или ще прекалите с алкохолните напитки… На кой му пука? Да празнуваме живота във всеки удобен случай. Ако умеете да го правите и в неудобните, кажете ми как.

Rock on!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *