От сутрин до здрач: скини дънки

Обичам трансформиращи се визии. В някои дни е необходимо да правиш повече от едно нещо. Няма как облеклото да е адекватно за работна среща и концерт едновременно.

Oт друга страна не обичам да се преобличам по няколко пъти на ден, нито имам време за това. Посещенията в бокса са за разтоварване на чантата, душ или бърза вечеря, затова предпочитам промените в тоалета да са малки, но адекватни. Сигурна съм, че за всяка от нас съществуват и ситуациите, в които се налага от офиса (за мен вече домашен) да тичаме директно към театъра/концерта/etc. Именно това е целта на тази рубрика: да дава идеи как с минимални корекции да превърнем сутрешия ансамбъл във вечерен. Този конкретен разказ е реална ситуация, но сутрешните снимки са от въпросния ден, а другите не, както става ясно от дължината на бретона ми.

През деня 

В основата на този ансамбъл са скини дънките и бялата широка риза – идеална комбинация за много ситуации. Докато сезонът все още го позволява, връхната дреха може да е просто черен блейзър за работа и кожено яке за вечеря. През деня бих я допълнила единствено с нежно колие, часовник, сребърни флатове и за да не е всичко отново черно-бяло-сиво-пълна скука, сложих тази забавна чанта плик, която честно казано, не използвам толкова често и на няколко пъти се колебая дали да не се разделим. Косата е пусната, защото сутрин нямам време за прически, а често и настроение.

Вечер 

Тъй като не разполагах с особено много време преди да изляза за концерта, промените трябваше да са минимални. Всъщност ми отне около година и половина да заснема кадрите от вечерната визия, но пък елементите й бяха изброени в забравената чернова, така че снимките са реализирани едно към едно с действителността. И така, да се върнем на ансамбъла. Понеже отивах на концерт в клуб, реших да се прежаля за токчета, не прекалено високи, тъй като се надявах да танцувам (както и стана). Случайно или не, разполагам с колие в същия цвят като обувките, така че тези два аксесоара оформиха естествения акцент във вечерната визия. Освен че отивах на концерт, което вече стана ясно, вечерите в преходните сезони са по-хладни, затова наметнах коженото яке и сложих малка чантичка, която мога да нося през рамо, от гледна точка на удобство. Но ако отивах на театър, вероятно щях да сложа пухкав шал и да си остана с блейзъра и същата чанта. Косата просто събрах в конска опашка, отново за да ми е по-удобно в танците. Ако отивах на театър, пак бих събрала косата, но в кок. И сигурно нямаше да вържа ризата така, а щях да я оставя над капсите на дънките. Накрая завърших със суперяк силиконов пръстен с лилав акцент, който ми е подарък, но не нося често, защото обикновено се сещам за него, само когато обувам точно тези обувки. Ясно е, че аксесоарите правят всеки тоалет.

От няколко месеца работя от дома и никой не очаква представителен външен вид от мен, но аз все пак се старая да не стоя по пижама през целия ден, заради себе си и личната си продуктивност, така че се надявам и в бъдеще да имам съдържание за тази залежала в черновите рубрика.

Вечно ваша,

Save

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *