1in3: костюмът

Мисля, че всяка дама след първия си четвърт век е добре да разполага с един костюм. Аз лично си мечтая за смокинга на YSL, но поради липса на един тон пари, съм се спряла на далеч по-икономичен вариант. Освен че можете да използвате двете части в най-различни комбинации, се сещам за поне три начина за стайлинг на пълния комплект.

1. Традиционно

Разбира се, първата асоциация с костюм са елегантни обувки. Поради липса на класически черни, го съчетавах с едни не особено практични, но за сметка на това убийствени стилето. Анималистичният им принт е леко загатнат в клъча, но все пак за да се придържам към класиката, сложих бяла копринена риза, чиято елегантна якичка реших да подчертая не с бижу, а с черна панделка. So 80s 🙂

2. По момичешки

Не е необходимо елегантните обувки да са непременно на ток, намирам балеринките за доста по-удобни за обичайното ежедневно надбягване с времето. Към костюма добавих само обикновена памучна бяла тениска и навих ръкавите на сакото за по-небрежен вид. Спрях се на също толкова небрежна прическа с рошаво кокче, прикрито с копринен шал – идеална за дните, в които не успявам да си измия косата навреме. Към всичко това задължително върви и голяма чанта, в която мога да събера всички нужни и ненужни атрибути за деня. Сред жените в моето семейство циркулира схващането, че идеалната дамска чанта събира две млека и един хляб. Е, аз прилагам хитрост като използвам раница – в нея намират място не само гореспоменатите покупки, а и резервни дрехи за детето, няколко колички, двата ми тефтера и разни други забравени неща, скрили се в десетките й джобове. А най-приятното е, че раницата позволява да разпределя теглото поравно и да си спестя гръбначни изкривявания.

По момчешки

Както казах, костюмът върви ръка за ръка с елегантни обувки в моята глава. Но правилата са, за да се нарушават. Затова аз не просто го комбинирах с маратонки, а си позволих да навия крачолите на панталона и да съчетая с тениска с принт. Въпреки бунтарската визия все пак не изневерих на семейните традиции и си взех голяма чанта, а времето реших да отмеря със спортен часовник със силиконова каишка и напълно неразпознаваем циферблат.

Това са само три от всички възможни приложения на костюма ми.

Вечно ваша,

 

 

Save

Save

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *