3 супер лесни геометрични венеца

Кой казва, че коледният венец непременно трябва да е кръгъл? Или пищен? Или сложен за изработка? Никой! Аз обичам да експериментирам, така че си поиграх с формите. Използвах само зеленина и подръчни материали, с които така или иначе вече разполагах. Получиха се три симпатични венеца, на всеки от който отделих по максимум половин час.

Геометричен венец

Този венец и изработен от много тънки дибли, но подозирам, че би бил още по-красив от тънки медна тръбички, които са гъвкави и могат да приемат различни форми. Аз използвах две дипли с различна дебелина и цвят – 0.7 мм и 0.5 мм. Срязах и двете на пет 20-сантиметрови части, които после залепих една към друга със силикон. За да прикрия грозните следи от силикона, използвах washi tape. Първо направих петоъгълника от по-тънката дибла, а последния ъгъл на следващия петоъгълник залепих след като го нанизах в първия. Избрах си ъгъл, на който да закача венеца и декорирах само в долната част със свежи клонки зеленина, които завързах една по една за рамката. Допълних с шишарка и цветове памук.

Венец пано

След много от DIY проектите, които подхващам, остават материали. Не ги изхвърлям. Събирам ги в кутия и когато ми потрябва нещо, я отварям, а оттам досущ като от кутията на Пандора започват да изкачат какви ли не неща. Точно оттам излезе синята прежда, която се превърна в акцента на този венец. Тъй като конците са прекалено къси за самостоятелно пано, ги вързах с примки за дървена дибла с диаметър 1 см, на която нанизах медната муфа. В нея просто подпъхнах свежи клонки зеленина и сухи бели цветя. Накрая вързах конец в двата края на диблата, който използвах като закачалка.

Звезда

След почти всяка разходка в парка, се прибираме със сухи пръчки. Не знам защо Лука толкова държи да ги събира, но тъй като имам в изобилие, събрах 5 с еднаква дължина и започнах да ги връзвам една за друга с канап под формата на буквата Л. Накрая оформих звездата, която отново декорирах със свежа зеленина – мура, бор и хвойна. Беше ми останала и една шишарка, така че я вързах, за да прикрия канапа, с който прикрепих зеленината.

Старая се да не се увличам в излишни разхищения с празничния декор. Затова винаги търся прости, но ефектни начини да създам настроение чрез декорацията у дома. Понякога ми е достатъчно да сложа просто няколко борови клонки в кана с вода, но целогодишно имам венец на вратата си в духа на текущия сезон. Ако искате да направим заедно вашия коледен венец, запишете се на работилницата ми в CRE8 Coworking Hub тази събота. Ще пием топъл чай, ще си говорим за минимализъм и ще придадем на декорацията ни енергията на собствените си пръсти.

Вечно ваша,

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *