Адвент календар в 5 лесни стъпки

Много исках тази година да направя работилница за адвент календар, но не успях да се организирам навреме. А и не бях сигурна към кого да се насоча. Не се чувствам достатъчно уверена да правя работилници за деца, а и всъщност такива има много. Затова с моята приятелка Ана Мария (дъщеря на друга моя приятелка, която вече е гостувала тук), се позабавлявахме заедно – тя като модел, аз зад камерата, за да покажем на читателите на блога как да направят адвент календар с децата си (или както Ана го нарича коледен календар). Ако децата ви са на нейната възраст, можете да ги оставите сами да действат, вие само осигурете материалите и си налейте чаша вино.

Та ето какви материали ще трябва да осигурите:

  • Картон: за предпочитане с грамаж не по-малко от 160 грама и не повече от 250 грама. Сред нашите картони имаше 350-грамов крафт картон и видяхме голям зор да го извием във формата на конус. Ако държите на коледните мотиви, в Слънчоглед има голям избор;
  • Силиконов пистолет и пълнители;
  • Стикерна хартия, на която ще отпечатате номера/датите. Файлът е тук;
  • Пергел. Нашият е самоделен (молив и връзка), тъй като снимките се състояха в моя дом, а аз не разполагам вече с пергел. Сигурна съм, че Ана като ученичка в 5-и клас (за бога, кога порасна толкова това момиче!?!) притежава собствен, но не го носеше, така че импровизирахме;
  • Ножица.

Това е всичко! Ако като нас, разполагате с комедиант, работата ще е по-спорна. Но не е задължително. Едно обаче е сигурно – творческите занимания дават криле. Разбрах, че след изявата моделът ми се е нахвърлил на домашните с ентусиазъм.

Адвент календар в 5 лесни стъпки. The making:

  1. С помощта на пергела очертвате четвърт кръг, започвайки от ъгъла на листа. Можете да променяте диаметъра, за да получи същият ефект като при нас – различни по размер конуси, които приличат на гора от елхи.
  2. Изрязвате формата с ножицата
  3. Залепяте двата края със силикон и при нужда подрязвате малко ствола на елхичката. На тази стъпка трябва да призная, че леко притеперих, но 11-годишната Ана ме увери, че е наясно с правилата за безопасност при работа със силиконов пистолет. Доверих й се.
  4. Изрязвате кръгче с дата от предварително разпечатания лист
  5. Лепите стикера и воала!

Сега повторете упражнението още 23 пъти и вашият календар е готов да подслони лакомства и изненади.

Вечно ваша,

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *