Розов и захаросан Свети Валентин

Като възпитаник на английската гимназия, трябва да си призная, че привнесените у нас празници, срещу които много българи роптаят в днешно време, изобщо не са ми чужди. Напротив, много са ми мили. В случая става дума за Свети Валентин – прегледах DIY секцията и осъзнах, че досега съм пренебрегвала този повод за сметка на Хелоуин. Предполагам, че това е защото харесвам повече черно, отколкото розово и предпочитам ужаси пред романтични комедии.

Тази година обаче са ме налегнали гимназиални спомени. Припомних си как в първите две седмици на февруари в училище поставяха кутия, където всеки можеше да пусне валентинка към обекта на своите чувства. На 14-и февруари въпросната кутия биваше отваряна и като че ли това беше най-вълнуващият момент от цялата учебна година. Всички се тълпяхме пред кутията и брояхме валентинки в захлас, въздишахме по очакваните и се изненадвахме от неочакваните си обожатели. Тъй като отдавна в мен не бушуват тийнеджърски хормони, това са емоции, които няма да преживея отново за добро или зло. И все пак понякога се сещам за онези първи любовни трепети след отварянето на кутията с валентинки и си мисля защо да не се възползваме от повода да зарадваме някого ей така – на пръв поглед без причина. Не говоря само за любимия – валентинки можете да дадете на приятелките си, и даже колегите. Защо не?

Първоначалната ми идея за този пост беше да дам седем идеи за подаръци по повод свети Валентин. В крайна сметка обаче успях да заснема само три начини за опаковане на бонбони. Защото това е Валентин – pink, sugar and teddy bears all the way.

Easy-peasy

Знам, че времето никога не стига, така че мисля, че си е съвсем на място вместо да човек да прави специални бонбони за офиса, да се сдобие с кутия Lindt, и да ѝ придаде усещане за празник като просто добави още една опаковка към фабричната. В случая използвах креп хартия, която нарязах на квадрати с приблизителни размери 10/10 см, разтеглих предварително и завързах на края на бонбона с тънка златна панделка. Отне ми не повече от половин час да опаковам цялата кутия, а бонбоните станаха доста по-ефектни.

Стрелите на Купидон

Знаете, че си падам по шишчета с желирани бонбони, показвала съм и друг път как се прави. Тези са една идея по-сложни, но пък са доста ефектни като party favours или table cards, ако ще правите парти по случай празника. Като начало изберете бонбони в тон – розово, червено, лилаво. Ако намерите и сърца, ще бъде супер, но аз не можах. След това нарежете тишу хартия с приблизителен размер 5/20 см и нарежете на 4-см лентички късата част. Залепете пискюлите с въртеливи движения в тъпия край на шишчето. Аз използвах по-къси шишчета, каквито си намирам в DM България. Низането на желе в дърво не е лесна работа, така че колкото по-малко – толкова по-добре. От острата страна започнете да нанизвате бонбоните и завършете с две триъгълничета, залепени едно към друго. Аз използвах този брокатен картон. При желание и нужда можете да завържете и малко етикетче с име в частта с пискюла от тишу.

Мини пинята

Обожавам пинятите. Големите са действително доста трудоемки, но тези сърчица не ми отнеха повече от час, а безспорно са супер ефектни. Като начало преровете кофата си с хартия, със сигурност ще намерите подходящ картон за основата – кутии от зърнени закуски са идеални за целта. Изрежете две сърца като по средата ще направите перфорация от дупки, например с химикал или молив. С помощта на лента с ширина около 4 см направете обемна форма. За залепване използвам най-обикновено бояджийско тиксо. Подробно описание на използваната техника има тук. За финал декорирайте с тишу хартия, нарязана на лентички. Можете да прикрепите и пискюл в долната част или малко етикетче с името на получателя. Последният ще отвори пинятата си като fortune cookie, затова вътре освен бонбони добавих и различни мъдри слова, свързани с любовта. И конфети, разбира се конфети. При подстригването на сърцата остава толкова много хартия, която държа да използвам.

Разбира се, че всеки ден е празник за любовта, но най-накрая денят на розово-плюшените-захарни бомби получи свое място в блога. Ако търсите нещо по-голямо, което да подарите все едно дали за свети Валентин или Трифон Зарезан, сте добре дошли на следващата ми работилница, в която ще пресътворяваме бутилки във вази и свещници, докато пием хубави червени вина.

Вечно ваша,

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *