На свещи в тоалетната

Първото напълно завършено помещение от грандиозния ни ремонт се оказа тоалетната. Това е вероятно най-малкото помещение в апартамента ни, но винаги е представлявало трудност да изглежда приятно и релаксирано.

Мисля, че това, което най-силно ме смущаваше в него бяха небесносините кривонаредени плочки. След като сменяхме плочките в банята по необходимост, определено не ми се захваща с такива дейности отново. Първо, защото това включва “майстори”, а ние бягаме от тях като дявол от тамян и най-вече защото наистина не смятам, че има спешна нужда от такива действия. Планът, който предприехме за тоалетната, беше освежаване чрез боя. Имахме идея да сложим и дървени лайсни, с които декоративно да обосновем края на плочките, тъй като помещението е високо близо три метра и плочки са поставени само докъдето са решили, че има такава нужда.

Другият неприятен елемент са откритите тръби и щрангове. Не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против, дори предпочитам да са открити, отколкото вкопани в стената с едно грозно алуминиево прозорче. Проблемът на тези тръби е, че от тях лъхаше разруха. А това невинаги е особено мотивиращо. Решението, което взехме и за тях, както и за грозните плочки, отново е боя. Ето как осъществихме всичко – за щранговете ползвахме черен мат спрей (внимание, задължително работете с маска, миризмите са особено интензивни и ако няма възможност да проветрявате активно помещението, както е в нашия случай, главоболието ви е в кърпа вързано), за тавана и стените над плочките използвахме латекса, който ни остана от спалнята, с който успяхме да покрием и калената тръба, плочките боядисахме най-напред с бяла акрилна боя, шаблоните на рибките са направени отново с акрилна боя, само че черна. Последните са вдъхновени от тези плочки на Марко Ферери за Ceramica Bardelli. Разбира се, това не ги направи по-равни, но поне успях да покрия небесносиньото. За финиш пръснах стените с безцветен матов спрей. Не знам колко ще издържи това решение, но засега е окей.

Накрая остана само да декорирам. Преди време имахме нещо като малка библиотека тук, но все пак в помещението има известна влага, така че предпочетох да запазим книгите си в приличен вид и ги изнесох. За боклук използваме поцинкована кофа, имаме разбира се четка, друга голяма черна кофа, в която държим всичко, което искам да скрия от погледа. Всъщност всичко, което е намерило мястото си в тоалетната, има практическа насоченост, единствената декорация се състои от синия фенер, който стои на пода -много приятен начин за ароматизиране на помощението (използвам тези свещи), а и честно казано, това е често единственото място, на което мога да остана насаме вкъщи, така че свещите помагат и за намирането на собствения вътрешен мир.

Вечно Ваша,

Save

Save

Save

Save

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *