Стая за деца, стая за игра

Тази стая има западно изложение и гледа към улицата, която не е чак толкова оживена, но все пак, когато разбрахме, че ще имаме бебе, решихме да използваме нея за спалня, а по-тихата стая с гледка към двора да остане за бебето.

Разбира се, сравнително скоро установихме, че това е по-малката от двете спални, така че бързо я напълнихме с библиотека, работна маса, принтер, куп документи и още, и още. Много скоро вече не можехме да си почиваме в нея и то не заради изложението ѝ, а заради съдържанието ѝ. Когато стигнахме до извода, че искаме walk in closet в нашата спалня, бързо разбрахме, че отново ще трябва да разменим стаите. Тази е с по-малка квадратура, а децата, макар и да имат много багаж, всъщност не се нуждаят от чак толкова място. Това, което най-вече ни вдъхнови за размяната е фактът, че тази стая е със западно изложение. Ние живеем на партерен етаж на улица с много кестени, така че западното изложение гарантира поне малко повече светлина от източното.

Нашето бебе доста време ползваше стаята си за спане, докато не дойде един момент, в който започна да спи при нас. И така цяла година. Искахме да го поощрим да използва отново стаята си не само за спане, а и за игра, затова решихме да му нарисуваме нещо на стената. Всички стени и тавана боядисахме в бяло, а на южната стена поставихме сива основа и направихме звездички с бяла и златна акрилна боя. Това стана суперлесно. Първо нарисувах формата на звездичките върху плаката. След това с малко макетно ножче изрязах формата им върху самовъзстановяваща се дъска. Готовата формичка залепих с бояджийско тиксо върху стената. Можете да използвате валяче или четка за макети, за да оцветите формата. Аз използвах четка, тъй като пробвах техниката с валячето в тоалетната и не ми допадна намазката, която оставаше от него.

След като боята дръпна, отлепях плаката и залепях със същото тиксо на друго място, докато получих задоволителен резултат. Реших да боядисам и вратата в тази стая в същия цвят като стената. За целта използвах същия латекс, като все пак отнех малко от предходното покритие с лентов шлайф. Малко се поувлякох, нужно беше единствено да надраскам малко блажната боя, не да я свалям до голо. Но когато започнах, надолу се разкри цялата ремонтна история на въпросната врата и просто не можах да се стърпя да не разкрия всички пластове.

С всичко това се заех, защото ми беше поръчано да направя Луната за бъдещата стая, така че звездите всъщност бяха допълнение. Не обратното. За основа на полумесеца използвах тел, която моделирах в желаната форма, а после облепих със златисто тиксо. Накрая просто я увих в лампичките и с два пирона я монтирах на стената. От лесно по-лесно.

Вечно Ваша,

Save

Save

Save

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *