1in3: дългата пола

Сдобих се с тази пола за сватбата на сестра си, която се състоя около две седмици след раждането на сина ни. Нямам навика да купувам специално дрехи за такива поводи, които да не сложа никога повече. Предпочитам да комбинирам нещо, което вече притежавам по неочакван начин. В този случай обаче не бях в блестяща форма и се наложи да закупя нещо, с което да се облека от кръста надолу. Спрях се на тази дълга пола, тъй като кройката й позволяваше да остане по-дълго в гардероба ми, защото има ластик и колан, с които мога да я регулирам лесно в талията. Съща така я намирам за мултифункционална, а това е качество, на което държа, когато купувам дрехи. Къде мога да я заведа? На много места се оказва. Ето как.

На коктейл

Точно така я облякох за първи път – с балетни пантофки и риза, която да мога да разкопчавам и да кърмя при нужда. Ситуацията изискваше по-елегантен външен вид, така че комбинирах с малка черна чантичка (количката на бебето подслони всичко останало), червено червило и масивно блестящо бижу, които отвличаха погледа от течащите ми гърди.

На работа

Голям фен съм на нестрандартната комбинация между официална дълга рокля и кожено яке. Поради липса на дълга рокля, понякога вадя дългата пола, която подкъсих наскоро, за да мога да нося спокойно и с ниски обувки. В случая това са маратонки, тъй като идеята ми беше ансамбълът да е подходящ за офиса, но все пак небрежен. Обичайно бих облякла по-бъбрива тениска, но както казах, целта ми беше да заведа полата си на работа, така че я комбинирах с непретенциозната ми черна блуза за спорт и керамичния банан на E:E Ceramics, който сам по себе си е страхотен conversaition starter и ледотрошач. Изпитано е в много и най-различни ситуации, включително и бизнес срещи.

На разходка

Едно от най-големите предимства на дългата пола според мен е, че е женствена и същевременно страшно удобна. Свободата на движенията е почти като тези на панталона, което я прави идеален избор за разходка с 4-годишен в парка. Комбинирах я с дънковата риза и топла жилетка. По принцип не съм почитател на съчетанието между точно тези две дължини – до глезена и до коляното, но трябва да призная, че в този случай се изненадах колко хармонично стоят. Обувките, на които се спрях, са равни боти, за да мога да тичам спокойно след наследството си. Започва да захладнява, така че топлата шапка е чудесен аксесоар към този ансамбъл, който показва как можем да носим летните си дрехи почти до зимата.

Вечно ваша,

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *